3 prekvapenia striebornej ryby

02.11.2012 20:57

Priprava 5 min Varenie - pecenie 15 min Kalorii na 1 porciu 180 kal
Potrebujeme:

pre 1 osobu: 1pstruh (prípadne iná obľúbená ryba), bazalka (čerstvá alebo sušená), petržlenová vňať, špenátový list, zelerovú vňať, cesnak, maslo, čierne korenie, soľ, citrón, zemiaky, alobal
 
Ako na to:

Čerstvú rybu prekrojíme po dĺžke (stačí len 2-3cm), posolíme a okoreníme, naplníme bazalkou, petržlenovou vňaťou, špenátovými listami, zelerovou vňaťou, na kolieska pokrájaným cesnakom a dvoma tenkými plátkami masla. Zvonku tiež osolíme. Môžeme previazať niťou. V šupke predvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Plátky potom kladieme na jednu polovicu alobalu. Osolíme ich. Na zemiaky položíme rybu a koliesko citrónu. Druhú polovicu alobalu prehneme urobíme balíček, ktorý dobre na spojoch prehneme, aby z neho neunikala para. Takto pripravené vložíme na pekáč a do rúry na cca 15 minút.
 
Druh mäsa: Ryby sladkovodné
Chod: Obed / Večera
Spôsob prípravy: Pečené