Baklažán v bešamelovej omáčke

02.11.2012 21:03

Priprava 40 min Varenie - pecenie 20 min  
Potrebujeme:

2-3 baklažány, bešamelová omáčka, 1/2 bal. Feta syru, olivy, citrón
 
Ako na to:

Umytý baklažán pokrájame na hrubšie kolieska, pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme vyplakať. Celé kolieska dusíme na panvici (podlievame vodou) do polomäkka. Po vrstvách ich uložíme do zapekacej nádoby. Posypeme pokrájaným cesnakom a olivami. Uvaríme bešamelovú omáčku, v ktorej rozpustíme Feta syr. Omáčku dochutíme šťavou z olív a citrónu. Omáčku vylejeme na baklažán a zapečieme v horúcej rúre do zlatista. Podávame s celozrnnými bagetami.
 
Chod: Obed / Večera
Spôsob prípravy: Zapekané
Diéta: Vegetariánska