Bratislavské rožky
02.11.2012 21:14
|
||||||
|
||||||
Ako na to:
Príprava cesta : Masť a maslo rozmrvíme v preosiatej múke. Droždie roztopíme vo vlažnom mlieku. V strede múky urobíme jamku, pridáme cukor, štipku soli, žĺtky z vajec a v mlieku roztopené droždie. Zmiesime polotuhé cesto a necháme odpočinúť 2- 12 hodín. Rožky : Odpočinuté cesto nakrájame na rovnaké 25 g kúsky, vyvaľkáme na oválne tvary, na kraj položíme 35 g plnky, zabalíme, položíme na plech, tvarujeme na rožky a natrieme žĺtkom. Keď žĺtok zaschne, natrieme rozšľahanými bielkami. Rožky necháme v chlade 1/2 hodinu odpočívať a potom upečieme vo vyhriatej rúre dozlatohneda pri 180° C cca 30 minút. Rúru zbytočne neotvárame. Dvojakým vajcom natreté cesto vytvorí mramorový povrch. |
||||||
|