Bravčové karé so syrom a smotanou

23.10.2012 12:25

Potrebujeme:

6 ks bravčového karé, 100g masla, 1-2 lyžice oleja, 15-20 dkg syru Eidam, 200 ml šľahačkovej smotany, soľ
 
Ako na to:

Mäso naklepeme, trochu osolíme. Na pekáči rozpustíme maslo (nie spražit), poukladáme mäso, posypeme strúhaným syrom a zalejeme každý kus smotanou. Prikryté pečieme v rúre pri teplote 170°C asi 80 min, kým nenaberie zlatistú farbu. Odkryjeme a necháme voľne dozrieť. Podávame s ryžou a ľubovolným kompótom, najlepšie s hruškovým. 
Prajem dobrú chuť!
 
Druh mäsa: Bravčové
Chod: Obed / Večera
Spôsob prípravy: Pečené