Broskyňová pochúťka
02.11.2012 21:15
|
||||
|
||||
Ako na to:
Žĺtky s vodou vyšľaháme do peny, pridáme trochu múky zmiešanej so Zlatým klasom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, striedavo s múkou zľahka primiešame do vyšľahaných žĺtkov a premiešame. Na plech dáme papier na pečenie a pomocou striekačky na cesto robíme malé kopčeky, ktoré dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri vysokej teplote asi 10-15 minút. Upečené vyberieme, necháme vychladnúť a dookola každého kolieska nastriekame krém. Do stredu kolieska dáme jahodu, polejeme troškou griotky a navrch dáme polovicu broskyne, ktorej vrch môžeme ľubovolne ozdobiť. Podávame v papierových košíčkoch. Vanilkový krém: 150 g masla, 100 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru. Všetky suroviny spolu vymiešame na hladký jemný krém. |
||||
|