Broskyňová pochúťka

02.11.2012 21:15

  Varenie - pecenie 10-15 min  
Potrebujeme:

2 vajcia, 0,5 dl vody, 1 krémový prášok Zlatý klas, 10 g hladkej múky, 1 veľká konzerva broskýň, jahody na ozdobu, 1 polievková lyžica griotky,
 
Ako na to:

Žĺtky s vodou vyšľaháme do peny, pridáme trochu múky zmiešanej so Zlatým klasom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, striedavo s múkou zľahka primiešame do vyšľahaných žĺtkov a premiešame. Na plech dáme papier na pečenie a pomocou striekačky na cesto robíme malé kopčeky, ktoré dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri vysokej teplote asi 10-15 minút. Upečené vyberieme, necháme vychladnúť a dookola každého kolieska nastriekame krém. Do stredu kolieska dáme jahodu, polejeme troškou griotky a navrch dáme polovicu broskyne, ktorej vrch môžeme ľubovolne ozdobiť. Podávame v papierových košíčkoch.
Vanilkový krém: 150 g masla, 100 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru.
Všetky suroviny spolu vymiešame na hladký jemný krém.
 
Chod: Dezert
Spôsob prípravy: Pečené