Červeno-biele kura

23.10.2012 12:25

Potrebujeme:

400 g špargle, 2,5 dl zeleninového vývaru, 250 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžicu rastlinného oleja, 100 g jahôd, 100 g zeleného šalátu, 250 g mascarpone, 3 lyžice mlieka, 5 lyžičiek pomarančovej šťavy, 1 lyžicu medu 3 lyžice octu.
 
Ako na to:

Špargľu umyjeme, ošúpeme a pozdĺžne prekrojíme. V zeleninovom vývare povaríme asi 10 minút zelenú a 20 minút bielu. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na horúcom oleji z oboch strán. Jahody pokrájame na plátky. Šalát umyjeme a natrháme na kúsky. Jahody a šalát zmiešame s horúcou špargľou a pokrájaným kuracím mäsom. Mascarpone, mlieko, pomarančovú šťavu, med, ocot, soľ a korenie zmiešame a použijeme ako dressing.
 
Druh mäsa: Kuracie
Chod: Obed / Večera
Spôsob prípravy: Vyprážané