Dusená ryba so smotanovou omáčkou a hríbami

02.11.2012 20:57

Priprava 30 min    
Potrebujeme:

600 g ryby, 2 lyžice tuku, soľ, 2 dl smotany, 2 lyžice pokrájaných hríbov, 1 lyžica cibule, 1 lyžica petržlenovej vňate, citrón
 
Ako na to:

Upravenú rybu osolíme a pokvapkáme citrónom. Na panvici roztopíme maslo, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 5 minút. Dusené ryby vyberieme lopatkou a udržíme v teple. Do oleja základu vložíme pokrájanú cibuľu, hríby, petržlenovú vňať, dochutíme koreninami a dusíme do mäkka. Nakoniec prilejeme kyslú smotanu a prevaríme. Dusenú rybu na tanieri polejeme smotanovou omáčkou.
 
Druh mäsa: Ryby sladkovodné
Chod: Obed / Večera
Spôsob prípravy: Dusené