Hovädzí steak s cibuľou

23.10.2012 12:23

Potrebujeme:

hovädzie mäso 250g (najlepšie mladé), olej, soľ, čierne korenie, 2 stredné cibule, bazalku (sušenú/čerstvú - tej ale viac)
 
Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme, olej nažhavíme, mäso opečieme sprudka, potom stiahneme na 2/3 plameňa a pravidelne otáčame, až kým nie sme moc hladní. Mäsko vyberieme na tanier, do výpeku dáme cibuľu nakrájanú na prstene, posolíme ju, posypeme bazalkou a opražíme na polomäkko, vyberieme a položíme na mäsko ale jeme. Dá sa s pečenými zemiakmi alebo aj chlebom, ako moc ste hladní. Pite k nemu červené suché víno.
 
Druh mäsa: Hovädzie